З 14 по 20 листопада 2022 року в Україні стартував ІІ етап щорічного національного Тижня безпеки дорожнього руху в рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030. Цьогорічна подія проходить під гаслом «Безпека на дорозі в умовах воєнного стану». 

У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано та проведено єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» за участі старших інспекторів Управління патрульної поліції в Сумській області Оксани Красовської та Марини Горьковської. Представниці патрульної поліції ознайомили курсантів 1-2 курсів з питаннями безпеки молоді на дорогах, актуальністю носіння світлоповертальних елементів у темний час доби та попередження дорожньо-транспортного травматизму, наголосили на важливості уміти надавати домедичну допомогу у надзвичайних ситуаціях.

Курсанти, як майбутні правоохоронці, зазначили, що дотримуватись Правил дорожнього руху вкрай важливо, адже вони охороняють і підтримують порядок на дорогах, забезпечують загальну безпеку дорожнього руху і, відповідно, людського життя.

Студенти першого курсу за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» Артем Деряга, Олеся Денисова та Юлія Євдокименко долучилися до флешмобу «Будь свідомим!», організованого Управлінням патрульної поліції в рамках Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

«Кожному із нас корисно та необхідно знати, як правильно і безпечно поводитися на дорозі, - говорять студенти, а відповідальне ставлення до вимог Правил зменшить ризики дорожньо-транспортних пригод».

Безпека на дорозі – понад усе! Дотримуємося Правил дорожнього руху!

Сумська філія ХНУВС