Факультети № 1 і № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ запросили молодь Хмельниччини на День відкритих дверей. Майже 300 учнів випускних класів, їх батьки, вчителі та друзі прийшли до Міського будинку культури, щоб більше дізнатися про заклад вищої освіти та поспілкуватися з його представниками. Вони із зацікавленням переглянули презентаційний фільм про університет, який нещодавно відсвяткував свою річницю з дня створення.

Начальник районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області Василь Шкіндюк, звертаючись до молоді, наголосив, що професія поліцейського є однією з найбільш актуальних, адже правоохоронці покликані захищати громадян, їхні права, життя, свободу. Поліцейський закликав юнаків і дівчат не пасувати перед випробуваннями, сміливо йти до своєї мрії та не помилитися у професійному виборі.

Зі спеціальностями, за якими готують фахівців для підрозділів Національної поліції України, ознайомили декан факультету № 1 (слідства)  Олександр Музичук і декан факультету № 4 (кіберполіції) Микола Марчук. Юнакам і дівчатам, які стоять перед одним із найважливіших виборів у своєму житті – майбутньої професії, розповіли, що курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ мають усі необхідні умови для навчання, вони – активні учасники і переможці різних конкурсів, відзначені грамотами, подяками за гарне навчання та активну наукову роботу. Серед молоді вишу багато спортсменів, які захищають честь не тільки свого навчального закладу, але й України на всеукраїнських та міжнародних змаганнях різного рівня. Відзначили також відомих у державі випускників, якими пишається університет.

Майбутні абітурієнти дізналися про специфіку підготовки курсантів за різними спеціальностями, про особливості вступної кампанії у 2023 році. Також представники університету поінформували молодь, що кандидати, які бажають навчатися у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні обов’язково заповнити анкету на сайті: osvita.np.gov.ua.

Курсантка 1 курсу факультету № 1 Анастасія Боднар розповіла присутнім, чому вона обрала професію поліцейського і вирішила навчатися саме у Харківському національному університеті внутрішніх справ, а також  про вступні випробування, про табірний збір та навчання.

Для старшокласників, які обирають професію правоохоронця, було дуже цікаво на власні очі побачити дії науково-практичного гуртка тактико-спеціального підрозділу «ЩИТ» кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки, який продемонстрував елементи бойової акробатики, затримання злочинця та евакуацію командира малої оперативної групи після поранення.

Присутні переглянули показовий виступ членів збірної команди університету з таїландського боксу за участі викладачів кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки: заслуженого майстра спорту з кікбоксінгу, судді міжнародної категорії Дмитра Константинова та заслуженого майстра спорту України з таїландського боксу, судді міжнародної категорії  Богдана Лукіна.

Вокально-хореографічна композиція «Моя свобода», яку виконали курсанти вокального гуртка, переконала всіх, що в університеті є можливість розвивати творчі здібності – займатися вокалом і хореографією. Перед молоддю також виступив й університетський підрозділ – ансамбль барабанщиць.

У фойє Міського будинку культури було розміщено стенди факультетів вишу, де містилася інформація про напрями підготовки та спеціальності, матеріально-технічне забезпечення навчального процесу та багато іншого. Представники факультетів відповідали на численні запитання відвідувачів, що стосувалися вступу до університету. Бажаючі навчатися у ХНУВС отримали інформаційні листівки та іншу інформаційно-іміджеву продукцію.

ВЗГ ХНУВС