Професоркою кафедри педагогіки та психології Харківського національного університету внутрішніх справ докторкою психологічних наук, професоркою Наталею Мілорадовою та доценткою цієї ж кафедри доценткою Вікторією Доценко в межах щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для курсантів першого курсу факультету № 3 проведено «Тренінг з питань запобігання та протидії домашньому насильству».

Особливу увагу було акцентовано на тому, що насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти та люди похилого віку. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство.

Під час тренінгу його учасники розглянули наступні теми: причини виникнення домашнього насильства; особливості та феномени насильства (циклічність, повторюваність, зростання, тотальність, закріплення, феномен соціальної естафети, стокгольмський синдром, комплекс жертви, вторинна вигода); портрети агресорів і постраждалих від насильства; методи кривдника (ізолювання, концентрація уваги, виснаження, змученість жертви, погрози, періодичне виявлення поблажливості, демонстрація «всемогутності», деградація, приниження почуття власної гідності, примушування до виконання простих вимог).

ВЗГ ХНУВС