Харківський національний університет внутрішніх справ долучився до лекції, приуроченої до Міжнародного дня прав людини у межах «Освітнього марафону», який був ініційований Міністерством внутрішніх справ України до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».
До учасників марафону з вітальним словом звернулася заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко та передала слово представникам державних і міжнародних інституцій. Перед майбутніми правоохоронцями та правознавцями виступали Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець та Уповноважена у справах Європейського суду з прав людини Міністерства юстиції України Маргарита Сокоренко.
Доповідь омбудсмена Дмитра Лубінця була присвячена темі «Права і свободи людини – найвища суспільна цінність. Парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод в умовах війни», в якій докладно йшлося про механізми та проблеми повернення військових і громадян із російського полону.
Із розгорнутим дискурсом на тему «Порушення та захист прав людини – європейська судова практика. Про злочини рф проти України» виступила Маргарита Сокоренко. Вона розповіла про діяльність Європейського суду з прав людини, а також про захист прав людини в умовах збройної агресії рф проти України.

ВЗГ ХНУВС