Старша викладачка кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Філіпська взяла участь у двох майстернях за темами «Воєнні злочини – стиль, який диктує росія. Як не стати послідовниками?» та «Викрадення цивільних осіб, як систематична практика на окупованих територіях», а також в онлайн-платформі «Проблематика безгромадянства в Україні та виклики в умовах війни».
Заходи проходили у межах НеКонференції, організованої Центром громадянських свобод – правозахисної організації, яка працює для реального утвердження прав та свобод людини в Україні та країнах Євразії. Спікерами виступили представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування тощо.
Учасники майстерень разом із правозахисниками обговорили важливість документування воєнних злочинів, вчинених у повномасштабній війні росії проти України. Особа без громадянства Наталія Арутюнян озвучила реальні проблеми цієї категорії осіб в Україні, які особливо загострилися під час війни.

ВЗГ ХНУВС