Учасники Школи наукового лідерства курсанти факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Олександра Ісаєва, Володимир Іщенко та Дмитро Осадчук взяли участь у семінарі на тему «Світова практика Локальних Комітетів Миру в реаліях війни в Україні», що проходив у місті Луцьк.
Захід відбувся в рамках проєкту «Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – крок вперед» за фінансової підтримки Institut für Auslandsbeziehungen (IFA), з використанням ресурсів Міністерства закордонних справ Німеччини.
Протягом трьох днів учасники активно працювали, досліджуючи питання створення та функціонування Локальних Комітетів Миру та їх використання, як однієї із новітніх практик миророзбудови.
Курсанти розглянули та детально проаналізували такі питання, як дискримінація, утиск, миротворчість, миробудування, війна.
Було проведено безліч ігор, де учасники семінару працювали в командах, проявляючи свою творчість і креативність, пропонували власні умови, напрями розвитку та темпи миробудування.
Курсанти будуть впроваджувати отримані знання та навички у своїх подальших наукових дослідженнях, творчих роботах і соціальних проєктах.

ВЗГ ХНУВС