Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Adobe CCF & FedRAMP Moderate: Building a Secure Compliant Environment».
Безпека даних, мабуть, є однією з головних проблем для тих, хто користується хмарними службами – це особливо для урядів, які відповідають за захист загальнонаціональної безпеки. До створення Федеральної програми управління ризиками та авторизацією (FedRAMP) постачальникам хмарних послуг доводилося проводити оцінювання для кожного окремого агентства, що часто призводило до зайвих і неузгоджених зусиль з обох сторін. Тепер, завдяки FedRAMP, уряд США встановив стандартизовану базову лінію критеріїв оцінки безпеки для хмарних сервісів. Цей підхід «авторизуй один раз, використовуй багато» зрештою допоможе забезпечити стабільний захист державних даних у хмарі.
В Adobe твердо переконані, що FedRAMP – це інструментальна програма у завоюванні довіри клієнтів для федеральних організацій та клієнтів. Для подальшої підтримки постійних зусиль Adobe також розробила базову структуру процесів безпеки та елементів керування з відкритим кодом, відому як Common Controls Framework (CCF).
На вебінарі розглядався досвід Adobe та постійний успіх FedRAMP, зокрема, як використовували CCF та його переваги. Також давали поради та кращі практики, як розпочати власний шлях організації у FedRAMP та забезпечити виконання всіх вимог безпеки.

ВЗГ ХНУВС