Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Gaining effective visibility into your expanding attack surface».

На вебінарі йшлося про те, що захист поверхні атак став складнішим, оскільки компанії розширюють свій цифровий слід. Від впровадження хмарних сервісів до використання віддалених/домашніх мереж і персональних пристроїв, зростаюча кількість технологічних тенденцій сприяє експоненційному зростанню поверхонь для атак організацій. Компанії в усьому світі дедалі більше потребують розуміння та управління кіберризиками у своїй цифровій екосистемі, що розширюється.

Учасники вебінару розглянули наступні питання: «Пошук цифрових активів і областей непропорційного ризику, а також виявлення тіньових ІТ або прихованих ризиків»; «Розуміння найважливіших практик захисту та керування поверхнею атаки»; «Розуміння прогалин у процесі та управлінні»; «Підвищення впевненості в тому, що засоби контролю працюють належним чином»; «Управління ризиками та проблемами на відкритій поверхні атаки».

Щоб захиститися від дедалі потужніших загроз кібербезпеці, включаючи програми-вимагачі та соціальну інженерію, команди безпеки повинні чітко знати поверхню атаки, найбільші загрози та способи їх пом’якшення. Цього можна досягти за допомогою певного набору завдань, які ще більше посилюють ефективність програми управління безпекою.

ВЗГ ХНУВС