З нагоди наближення новорічно-різдвяних свят творча курсантська молодь першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ організувала та провела у патріотичному дусі святкову програму «Новорічні традиції та свята України».
«У ці нелегкі часи для українського народу ми не забуваємо про наші традиції, які з давніх-давен бережуть самобутність нашої  нації, у тяжку скрутну хвилину ми віримо в нашу Україну, і мир живе у нас в серцях», – із такими словами звернулися ведучі до колективу філії.
На початку заходу хвилиною мовчання присутні вшанували патріотизм, мужність тих, хто віддав своє життя у боротьбі за Україну!
Директор Сумської філії Сергій Лукаш, вітаючи усіх із різдвяними та новорічними святами, в першу чергу, подякував захисникам, які боронять нашу країну від російського ворога, за можливість святкувати і зустрічати Новий рік. Він побажав здоров’я, добра, родинного тепла, гарних і мирних свят.
У святковій програмі були представлені театралізовані, хореографічні та вокальні номери, об’єднані єдиною сюжетною лінією у яскравому новорічному дійстві. Ведучі – Вікторія Ярова, Богдан Синьогуб та Юлія Івченко розповіли про зимові святкування та звичаї українського народу, добрі традиції та обряди наших предків. Глядачі дізналися про День святого Миколая та його добрі вчинки у театралізованій виставі «Батько і три доньки», про Різдво Христове розповіли колядники, які завітали на свято з Різдвяною зіркою та піснею «Добрий вечір, тобі, пане господарю», новорічні побажання висловили веселі щедрувальники та заспівали «Щедрика» – всесвітньо відомий твір українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку XX століття.
«Рік 2022 – складний для нашого народу, українці борються за свою волю і свободу як кілька століть назад, так і сьогодні, коли у кривавому бою наші воїни незламно стоять на сторожі нашого спокою. Всі наші надії зараз линуть до України, бо кожен мріє про щасливе сьогодення і мирне завтра, ми віримо в силу і відважність нашої незламної нації», – ці кульмінаційні слова ведучих підтвердили танцівники, виконавши танок «Козацькому роду – нема переводу».
Сумська філія ХНУВС