У Харківському національному університеті внутрішніх справ триває виставка творчіх робіт київського скульптора Олексія Леонова «Світочі людства». Перед курсантами Національної академії Національної гвардії України, які відвідали експозицію, виступив проректор університету Анатолій Клочко. Він зазначив, що скульптури, створені автором, наповнені моральною чистотою та духовною досконалістю. Вони закликають замислитися про сенс життя та пошук істини.
Під час знайомства з роботами відомого митця екскурсовод Віктор Федотов навів історичні приклади, які підтверджують тезу, що духовна сила перемагає будь-яку зброю. Емоції – скороминущі, а скульптури Олексія Леонова випромінюють почуття – те, що не змінюється під впливом зовнішніх подій та чинників, є основою духовного стану. Екскурсії виставкою проходять у діалозі з молоддю, у форматі, який дозволяє усвідомити, навчитися, поставити перед собою важливі питання.
У дні зимових свят звернення до історичних провідників, митців, релігії, філософії та культури особливо доречне і гармонійне. Мистецтво Олексія Леонова визначає загальнолюдські цінності, закріплює суспільну єдність, цілісність, надає позитивного заряду.

ВЗГ ХНУВС