Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебинарі «Knock down data silos fast with data virtualization».

Організації стикаються з проблемою легкого доступу до даних із багатьох джерел, таких як VSAM™, Db2®, Adabas, Oracle®, Azure SQL Database, Snowflake® тощо. Часто потрібне рішення, що об’єднує доступ до нереляційних, напівструктурованих і реляційних джерел даних, за допомогою однієї спільної мови – мови структурованих запитів (SQL), щоб забезпечити швидкий і простий доступ до даних для нових програм, аналітичних інструментів і API.

Учасники вебінару дізналися, як віртуалізація забезпечує оптимальне рішення для обміну даних, зберігаючи їх на місці, незалежно від того, чи то локально, чи то в хмарі. Завдяки доступу для читання та запису до джерел даних можна підтримувати безперервність бізнесу, використовуючи програми, що керуються даними, і сучасні інструменти їх аналізу.

Під час онлайн-заходу розглядалися наступні питання: «Як доступ до даних SQL відповідає зміні поколінь робочої сили», «Варіанти без коду для швидкої віртуалізації ваших даних, не порушуючи бізнес-операції», «Цінність створення єдиної віртуальної бази даних для об’єднання різних джерел даних на prem і в хмарі», «Як віртуалізація даних SQL у реальному часі швидко розблоковує накопичувачі даних для API, Data Ops, ELT, ETL тощо».

ВЗГ ХНУВС