Напередодні Дня Соборності України та до 85-річчя від дня народження українського поета-дисидента, правозахисника, літературознавця, перекладача, Героя України Василя Стуса курсанти факультетів №2 та №3 взяли участь у літературно-мистецькому заході «Василь Стус – постать, що єднає Україну», який пройшов у межах традиційних Стусівських читань у Вінницькій обласній науковій універсальній бібліотеці ім. В. Отамановського.
Розпочався захід мистецькими номерами у виконанні талановитої молоді Винниччини й виступами відомих поетів, твори яких були присвячені й боротьбі за долю України. До учасників онлайн приєднались: син поета – Дмитро Стус зі спогадами про батька, історики та літературознавці. Організатори підготували презентацію нової біографічно-психологічної розвідки про Василя Стуса та змістовні книжкові виставки.
Гаряче слово поета – незламного борця з радянською тоталітарною системою, доля якого поєднала різні куточки України – знайшло живий відгук у курсантів. Організатори й гості побажали молодим правоохоронцям завжди пам’ятати про справжній приклад гідності, мужності й патріотизму, який має Україна в особі Василя Стуса.

ВЗГ ХНУВС