До Дня Соборності України для здобувачів вищої освіти факультетів №1-4 Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся відеолекторій, який провів завідувач відділу українознавства Вінницької Академії безперервної освіти Володимир Лазаренко. 
У вступному слові проректор Анатолій Клочко зазначив, що у наш час, коли Україна відстоює своє право на незалежне і вільне життя в межах визначених міжнародним правом кордонів, подія минулого, яка поклала початок територіального формування єдиної держави, отримує ще більшого значення.
Підготовлений лектором відеоматеріал нагадав основну історичну канву подій початку об’єднання українських земель у соборну державу. Як відомо, об’єднання Західної Української Народної Республіки та Української Народної Республіки відбулося 22 січня 1919 року – у першу річницю проголошення державної незалежності УНР.
Звернення молоді до найважливіших дат з історії України є дієвим чинником формування патріотизму та національної свідомості майбутніх правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС