Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.
105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». А 22 січня 1919 року вперше у XX столітті українці проголосили незалежність власної держави – Української Народної Республіки. 24 серпня 1991-го відбулося її відновлення.
З нагоди цієї події у Сумській філії ХНУВС для здобувачів вищої освіти були організовані та проведені заходи патріотичного спрямування.
Для курсантів 1 курсу було проведено виховну та кураторську години за темами «Я – патріот вільної, незалежної України», «Україна Соборна». Талановиті першокурсники Вікторія Ярова, Андрій Левченко, Аліна Шевченко та Анастасія Замяткіна долучилася до створення відеоролику «Молодь України – сильна і незалежна», організаторами якого виступили відділ Молодіжної політики та молодіжний центр «Романтика» Сумської міської ради. У Сумській універсальній бібліотеці відбулася творча зустріч студентів та курсантів із заслуженим журналістом України Олександром Вертілем.
У День Соборності, 22 січня, студентсько-курсантське самоврядування  разом із кураторами та працівниками філії візьмуть участь у міських заходах: «Ланцюг єдності», мітингу та покладання квітів до пам’ятника Тараса Шевченка.

Сумська філія ХНУВС