Харківський національний університет внутрішніх справ у черговий раз розпочав навчання для поліцейських офіцерів громад, які прибули до університету з 22 областей України. Серед них – представники підрозділів Головних управлінь Національної поліції, Департаменту поліції охорони, Департаменту кіберполіції. 116 поліцейських пройдуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом. Підготовка відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США). Навчальний процес забезпечуватимуть кращі викладачі й тренери, які мають великий досвід роботи і також пройшли відповідні курси.
У заході взяли участь ректор університету Валерій Сокуренко, начальниця управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська, заступник начальника ГУНП в Вінницькій області Ігор Волокітенко, проректори та керівництво інституту післядипломної освіти.
Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
Майя Бреславська закликала слухачів не втрачати час, навчатися та підтримувати один одного, а також зазначила, що навчальну програму доповнено дисципліною з контраварійного керування. «Ми підібрали для вас найкращих інструкторів, – зазначила начальниця управління. – До навчання також залучені діючі поліцейські офіцери громад, ставте запитання, що вас цікавлять, вивчайте їх досвід. Тож тільки вперед!».
Валерій Сокуренко зазначив, що, незважаючи на війну, навчальний процес триває: «Проєкт «Поліцейський офіцер громади» продовжує діяти, адже його головна мета – безпека громадян у кожному куточку нашої держави. Сьогодні це особливо важливо. Ваша робота, ті знання, які ви отримаєте, вкрай необхідні державі, суспільству, громадам. Поліцейський офіцер громади на своєму місці має працювати якнайкраще, адже кожний успіх – це внесок у нашу спільну перемогу над ворогом».
Цього ж дня для слухачів курсів розпочалися навчальні заняття.

ВЗГ ХНУВС