Професоркою кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 докторкою юридичних наук Світланою Поповою та суддею Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, кандидаткою юридичних наук Софією Данилів проведено бінарне онлайн-заняття для студентів 2 курсу, які навчаються за спеціальністю «Правоохоронна діяльність».

Під час заняття студентам розповіли про практичні аспекти роботи органів судової системи, як їхня діяльність пов’язана з іншими органами публічної адміністрації, ознайомили з правовими засадами роботи районних судів, їх внутрішньою організаційною системою та особливостями здійснення правосуддя в умовах воєнного стану.

Софія Данилів провела презентацію на тему «Право власності в умовах воєнного стану «Примусове відчуження майна» та «Вилучення майна»». Були розглянуті питання щодо ухвалення рішення про примусове відчуження або вилучення майна в умовах воєнного стану, про порядок розгляду заяв та здійснення виплат для наступної повної компенсації за майно, примусово відчужене в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану. Фахівець окремо розглянула питання щодо розгляду судами цивільних, кримінальних, адміністративних справ і справ про адміністративні правопорушення. Софія Данилів навела приклади із судової практики та власного досвіду, відповіла на запитання студентів.

ВЗГ ХНУВС