На кафедрі тактико-спеціальної підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ діє курсантський гурток ТСП (тактико-спеціальний підрозділ) «Щит». Керівником гуртка є доцент кафедри ТСП, полковник міліції Ігор Власенко.  Заняття гуртка проходять у позанавчальний час і поєднують у собі теоретичні заняття з практичними. Останні відбуваються  на полігоні Навчального центру підготовки працівників органів внутрішніх справ ГУМВС України в Харківській області, іподромі, у тактичних містечках Харкова, лісопарковій зоні, на стадіонах міста. Курсанти відпрацьовують тактику дій та заходи особистої безпеки в екстремальних ситуаціях, дії під час ліквідації масових заворушень,  дії у вогняному контакті, штурмові операції, тактичне пересування, займаються міським альпінізмом, тактичною акробатикою, учаться надавати першу медичну допомогу, адаптуватися до екстремальних умов (система виживання). Члени гуртка постійно беруть участь у спортивних змаганнях, показових виступах і мають високі досягнення.

Так, члени гуртка ТСП «Щит» у жовтні поточного року здобули кілька перемог. За результатами трьох етапів чемпіонату Харківської пейнтбольної ліги (спортивний пейнтбол трійок), які проводилися протягом цього року на харківському стадіоні «Арсенал», наша команда здобула
2-ге загальнокомандне місце. Слід зазначити, що команда ТСП «Щит» є постійним учасником цих змагань, які проводяться щороку, і жодного разу вона не залишилася без нагород.

За результатами обласного чемпіонату з тактичного пейнтболу (тактичні п'ятірки) команда гуртка ТСП «Щит» також увійшла до трійки лідерів, посівши 3-тє місце на третьому етапі. Змагання проводились у Харкові на полігоні Навчального центру підготовки працівників органів внутрішніх справ ГУМВС України в Харківській області. У змаганнях взяли участь команди Харкова, інших областей України, зарубіжжя.

ВЗГ ХНУВС