Ректором Харківського національного університету внутрішніх справ Валерієм Сокуренком підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію у галузі культури та мистецтва з обласними закладами культури і мистецтв Вінниччини. Серед них: Вінницький обласний академічний український музично-драматичний театр ім. М. К. Садовського, Вінницький академічний обласний театр ляльок, Вінницька обласна філармонія ім. М. Д. Леонтовича, Вінницький обласний центр культури “Щедрик”, Вінницький обласний центр народної творчості, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Отамановського, Вінницький обласний краєзнавчий музей, Вінницький обласний художній музей, Державний історико-культурний заповідник “Буша”. Гарантом Меморандуму виступила Вінницька обласна військова адміністрація, яку представила начальник управління культури та креативних індустрій Департаменту гуманітарної політики Ольга Дернова.

Мета Меморандуму - організація співпраці у напрямі культурно-естетичного виховання курсантської молоді ХНУВС та популяризація культурно-мистецького життя на Вінниччині. Це проведення творчих зустрічей із сучасними українськими митцями, відвідування виставок, музейних експозицій, лекторіїв, фестивалів, проведення оглядових та тематичних екскурсій тощо.

Як зазначила Ольга Дернова, “ми завжди готові до співпраці та реалізації нових проєктів. Навіть під час війни не можемо забувати про підвищення культурного рівня нашої молоді. Підписання цього документу свідчить про готовність сторін зробити усе необхідне, щоб життя курсантів на Вінниччині було цікавим, змістовним і насиченим”.

Ректор університету Валерій Сокуренко подякував Вінницькій територіальній громаді за гостинність та увагу до вишу, який вимушено передислокувався до Вінниччини, й наголосив: “Для нас дуже важливо, щоб курсанти, які навчаються в університеті, були справжніми, щоб під час служби гідно виконували завдання, поставлені керівництвом держави, Міністерством внутрішніх справ, щоб той рівень довіри, який сьогодні має Національна поліція, тільки підвищувався”.

ВЗГ ХНУВС