Відбулося засідання Харківського прес-клубу, учасниками якого стали працівники Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Сердюк – завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності і Костянтин Бугайчук – завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем наукового забезпечення правоохоронної діяльності та якості підготовки кадрів. Обговорювалися результати дослідження «Безпека та довіра», проведеного на початку та наприкінці 2022 року.

Серед головних тенденцій, виявлених дослідженням, - зменшення рівня загальнокримінальної злочинності (окрім наркозлочинності та незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами); істотне зростання злочинів проти основ національної безпеки, порушення законів та звичаїв війни і так званих «військових злочинів»; підвищення рівня довіри до усього правоохоронного блоку; збільшення видимості поліції. Звертає на себе увагу й стабільність структури очікувань від правоохоронних органів і місцевих безпекових проблем, які громадяни відносять до сфери компетенції правоохоронних органів.

Проєкт «Безпека та довіра» – це щорічне моніторингове дослідження, яке проводиться з 2013 року Харківським національним університетом внутрішніх справ. Від початку війни дослідження поширено на території інших областей і проводиться спільно з Головними управліннями Національної поліції та обласними військовими адміністраціями за підтримки Соціологічної асоціації України та Консультативної місії Європейського Союзу.

Мета проєкту – покращення якості правоохоронних послуг, оцінювання рівня довіри до правоохоронних органів, визначення локальних проблем безпеки та очікувань громадян від поліції у територіальних громадах, а також встановлення пріоритетних напрямів забезпечення публічної безпеки і порядку на поточний рік.

Переглянути матеріал можна за посиланнями:

https://youtube.com/live/fBWpLT1nLzo?feature=share

https://www.facebook.com/events/1338275123677836/