Відбулося онлайн-засідання наукового гуртка кафедри соціології та психології факультету №6 Харківського національного університету внутрішніх справ за темою «Національна ідентичність українців: історія та сучасність».
На засіданні гуртка, що проходило під головуванням доцентки кафедри Олени Шахової, взяли учать студенти і викладачі кафедри соціології та психології. Учасники обговорювали доповіді завідувача кафедри гуманітарних дисциплін, доктора історичних наук, професора Володимира Греченка за темою «Історичні аспекти формування української ідентичності» та завідувачки кафедри соціології та психології, доктора психологічних наук, професора Олени Євдокимової – «Сучасний етап розвитку національної ідентичності українців».
Відбулася дискусія про національні риси сучасних українців та їх трансформацію під впливом сьогодення. Так, обговорювали подолання почуття меншовартості, розвиток національної самосвідомості, прагнення до демократії та свободи для можливості створення власної долі та спільної долі українського народу у незалежній державі.

ВЗГ ХНУВС