Начальниця навчально-методичного відділу ХНУВС Ірина Рязанцева відвідала Харківські районні управління поліції ГУНП в Харківській області, де курсанти 3-4-х курсів факультетів №№1-4 набувають практичного досвіду відповідно до програм стажування на посаді та затверджених планів під керівництвом наставників від практичних підрозділів і керівників науково-педагогічного складу університету.
Курсанти беруть участь в розкритті злочинів, проведенні оперативного ініціативного пошуку; оглядають місця подій; проводять подворові й поквартирні обходи; задіяні в пошуку безвісти зниклих осіб; присутні на прийомах громадян та під час допиту свідків. Здобувачі освіти відпрацьовують алгоритм при виконанні слідчих дій (допитів), набувають навички зі складання проєкту повідомлення про підозру, складають проєкти постанов про тимчасовий доступ до речей і документів, вивчають слідчу практику з призначення експертиз; беруть участь у оглядах місць злочину, в оперативних нарадах, ОГП.
Ірина Рязанцева провела бесіди щодо порядку проходження стажування на посаді, а саме: доведені загальні питання щодо дотримання дисципліни та законності під час виконання службових обов’язків. Під час зустрічі обговорювались питання, що виникають у курсантів під час проходження стажування на посаді.

ВЗГ ХНУВС