У межах проведення вихідного дня курсанти факультету № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ під керівництвом куратора групи доцента кафедри педагогіки та психології Павла Макаренка відвідали Вінницький обласний краєзнавчий музей. Він був заснований у травні 1918 року. Зараз це відомий науково-методичний та пам'ятко-охоронний центр східного регіону Поділля, фонди якого налічують понад 100 тисяч експонатів. Тут зберігаються унікальні предмети археології: артефакти з могильника бронзової доби біля села Гордіївка Тростянецького району; речі скіфського та сарматського періодів; велике нумізматичне зібрання; діорама та інші матеріали про події національної революції 1648-1676 рр. на території краю. Значне місце у фондах належить предметам побуту та етнографії, які відображають життя різних народів, що мешкали на території Вінниччини. Етнографічні експозиції складаються з виробів гончарства, ткацтва, вишивки та народного живопису.

Окрему увагу під час проведення екскурсії було приділено експозиціям, присвяченим подіям на Майдані в 2014-2015 рр. та початку повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України у 2022 році.

Курсанти також відвідали приміщення колишньої водонапірної вежі, в якій розташовано експозицію про історію Європейської площі у Вінниці.

ВЗГ ХНУВС