Науково-педагогічний склад кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 взяв участь у роботі вебінару «Європейський закон про штучний інтелект: регулювання використання ШІ в правоохоронних цілях». Він проведений Центром громадянських свобод та міжнародної некомерційної правозахисної організації «ABA ROLI» в рамках спільного проєкту «Сприяння свободі Інтернету в Україні».

Під час заходу спікерка Донателла Касабуро, яка є юридичним дослідником Центру ІТ та інтелектуальної власності KU Leuven (CiTiP), розкрила сутність штучного інтелекту через призму права, представила огляд основних проблем з правами людини, які виникають у зв’язку з використанням штучного інтелекту, а також поділилася експертною думкою щодо Європейського закону про штучний інтелект.

Цей інформаційно-просвітницький захід представляє собою серію веб-семінарів на теми свободи Інтернету, свободи слова в Інтернеті, медіаграмотності, розвитку критичного мислення, законодавства про ЗМІ та права інтелектуальної власності, що проводяться через Інтернет-платформу, спеціально розроблену для вивчення свободи Інтернету та участі в громадських кампаніях на її підтримку.

ВЗГ ХНУВС