Для студентів першого курсу Сумської філії ХНУВС викладачі кафедри юридичних дисциплін професор Олексій Шуміло та доцентка Леся Гончаренко запросили суддю Верховного Суду Віталія Зуєва для проведення бінарного заняття з навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» та «Конституційне право» за темами «Судова система України», «Конституційні засади правосуддя в Україні».
Суддя розповів про особливості функціонування Касаційного господарського суду – одного із чотирьох касаційних судів у складі Верховного Суду, що здійснює касаційне провадження у господарських справах. Наголосив на особливостях судової реформи 2016 року. Так, згідно із Конституцією України та Законом України «Про судоустрій і статус суддів» Касаційний господарський суд входить до складу Верховного Суду. Було окреслено функції та завдання судових палат Касаційного господарського суду: для розгляду справ про банкрутство; для розгляду справ щодо захисту прав інтелектуальної власності‚ а також пов'язаних із антимонопольним та конкурентним законодавством; для розгляду справ щодо корпоративних спорів‚ корпоративних прав та цінних паперів; для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності.
Розповідаючи про структуру Верховного Суду, особливу увагу було приділено Великій Палаті Верховного Суду, яка, в свою чергу, здійснює перегляд судових рішень у касаційному порядку з метою забезпечення однакового застосування судами норм права. Вона діє як суд апеляційної інстанції у справах, розглянутих Верховним Судом як судом першої інстанції; аналізує судову статистику та вивчає судову практику, здійснює узагальнення судової практики та здійснює інші повноваження, визначені законом.
Дуже цікава була розповідь про порядок відбору суддів, проходження тестування та співбесід. Студенти отримали багато корисної інформації, а також змістовні відповіді на свої запитання щодо місця та ролі Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду. Наостанок студентів запросили на екскурсію у м. Київ, щоб ознайомитися ближче із найвищою судовою установою.

Сумська філія ХНУВС