У Харківському національному університеті внутрішніх справ продовжується реалізація програми академічної мобільності серед здобувачів вищої освіти. Протягом трьох тижнів курсанти першого курсу за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» Сумської філії ХНУВС проходитимуть навчання за обміном на факультеті №4, який тимчасово дислокований та розташований у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області.
Під час навчання та реалізації програми академічної мобільності курсанти мають можливість отримати унікальний досвід, набути нових знань, опанувати професійні вміння та навички, ознайомитися з методикою викладання, матеріально-технічною базою, науковою бібліотекою, з діяльністю практичних підрозділів Національної поліції під час проведення бінарних занять тощо. Академічна мобільність є одним із пріоритетів Болонського процесу та ефективним інструментом підвищення якості освіти.
Окрім навчання, курсанти Сумської філії долучаються до екскурсій містом та музеями, відвідують концерти та виставки, проводять волонтерську роботу.
Разом із курсантами факультетів №1 та №4 вони взяли участь у виготовленні маскувальної зброї, яка робить наших захисників і військову техніку максимально непомітними.
Нещодавно курсанти філії відвідали Музей старожитностей Поділля. Здобувачі освіти із захопленням занурилися у життя давніх племен: побували в оселі прадавньої людини, ознайомилися з предметами побуту та знаряддями праці, побачили унікальних кам’яних ідолів, які використовувались в обрядах до прийняття християнства у Київській Русі, відвідали будинок вірменського єпископа, де зараз зберігаються найцінніші старожитності Поділля.
У межах національно-патріотичного виховання молоді курсанти Сумської філії разом із курсантами факультетів №1 та №4, слухачами магістратури відвідали концерт симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії «BONDIANA-007».
Заходи було організовано працівниками відділу соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС