Курсанти та викладачі Харківського національного університету внутрішніх справ пройшли повний курс практичного керування розрахунками безпілотних літальних апаратів, а також виконали загальну та спеціальну льотну практику, у тому числі опанували систему «Кропива», «DELTA», «ПЗ Гризельда», «ТЕРМІНАЛ» «ПЗ АРМОР» та інші.   

Додатково викладачі кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 і найбільш підготовлені курсанти пройшли розширені курси інструкторів з підготовки розрахунків БПЛА та отримали відповідні сертифікати.

Знання та навички, отримані під час навчання, впроваджуються у навчальний процес. Проведена також наукова робота, результати якої надані для публікації до фахових наукових видань.  

Під час вивчення дисципліни «Тактико-спеціальна підготовка» курсанти опановують умови, межі, тактику та особливості застосування БПЛА в роботі поліції, специфіку мережоцентриського способу керування особовим складом поліції під час виконання службових, оперативних та спеціальних завдань.  Опрацьовують постановку завдань розрахункам БПЛА та здійснення контролю за їх виконанням, організацію взаємодії підрозділів поліції, специфіку маскування та проведення пошукових заходів розрахунками БПЛА, організацію роботи ситуаційних центрів та оперативних штабів із урахуванням можливостей та специфіки роботи сучасних безпілотних літальних апаратів.

ВЗГ ХНУВС