У межах реалізації програми академічної мобільності представники відділу соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ організували і провели для здобувачів вищої освіти першого курсу Сумської філії екскурсію містом Кам’янець-Подільський – краси та гордості Хмельниччини.
Глибокий каньйон із річкою, сакральна архітектура, немов жива середньовічна казка, – таке воно, місто Кам’янець-Подільський. Одного разу Леся Українка висловилася про місто: «Це ж справжнісінька квітка на камені». Відтоді цей вислів – неофіційна назва Кам’янця.
Він розташований на кам’яному півострові, який омивається водами Смотрича. Вік цього міста досі невідомий: історики лиш запевняють, що це колись була Батьківщина трипільців. Про багату історію міста свідчать згадки про нього в працях математика Птолемея, а також знайдені археологами на цій містичній території римські монети II-III століть. Кам'янець-Подільський – єдине місто в світі, де поєднано мусульманську й християнську архітектури: коли Магомед IV завоював населений пункт, він вдався до політики експансії (чужі святині перебудовував у свої). У результаті поблизу Костела Петра й Павла знаходиться мусульманський мінарет.
Кам'янець-Подільський славиться картинною галереєю, яка була збудована у XVIII столітті, й раніше була духовною семінарією. Зараз у картинній галереї зібрано чимало пам'яток української культури, серед яких скульптури XVII-XVIII століть й старовинні музичні інструменти.
Курсанти були у захваті від проведеної екскурсії. Вони зазначили, що програма академічної мобільності, в якій вони беруть участь, дуже насичена та цікава.

ВЗГ ХНУВС