Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні для здобувачів вищої освіти факультетів №2 та №3 ХНУВС було проведено відеолекторій, присвячений вшануванню пам’яті загиблих героїв Євромайдану. Лекцію, що супроводжувалася показом слайдів, провів дослідник історії Вінниччини Олексій Деркач.
Значну увагу лектор приділив з’ясуванню зв’язку історичних подій, які переживає Україна з 2014 року до теперішнього часу, – захисту від повномасштабного вторгнення країни-агресора. Продемонстрований на майдані вибір українців на євроінтеграцію став каталізатором відкритого зазіхання на свободу і незалежність нашого народу з боку РФ. Повномасштабне вторгнення її військ – це продовження тієї ж хибної «геополітики», яка насправді означає лише «право сили» та грубу зневагу до цивілізованих норм міжнародного права.
Знання уроків минулого, пам'ять про тих, хто відстояв правовий та вільний вектор розвитку держави, особливо актуальні для майбутніх поліцейських, які незабаром стануть до лав захисників прав та свобод громадян.
Захід організовано відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС