До роковини агресії РФ проти України на телеканалі Хмельницького TV 7+ було презентовано перші результати дослідження «Безпека та довіра», проведеного минулого року на території Харківської, Вінницької та Хмельницької областей. Про результати дослідження розповів Олексій Сердюк, завідувач науково-дослідної лабораторії з проблем психологічного забезпечення правоохоронної діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ. 
Серед головних тенденцій, виявлених дослідженням: підвищення рівня довіри до всього правоохоронного блоку; збільшення видимості поліції; стабільність структури очікувань від правоохоронних органів та локальних безпекових проблем, яка не змінилась під час війни, зменшення рівня практично усіх видів загальнокримінальної злочинності. Найбільш розповсюдженими проблемами є: збільшення наркозлочинності та незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами; істотне зростання злочинів проти основ національної безпеки і так званих "військових злочинів";  незаконний продаж та вживання алкоголю, майнові злочини та порушення громадського порядку.
Проєкт «Безпека та довіра» - це щорічне моніторингове дослідження, яке проводиться з 2013 року Харківським національним університетом внутрішніх справ. Від початку війни дослідження поширено на території інших областей і проводиться спільно з Головними управліннями Національної поліції та обласними військовими адміністраціями за підтримки Соціологічної асоціації України та Консультативної місії Європейського Союзу. 
Мета проєкту - покращення якості правоохоронних послуг, оцінювання рівня довіри до правоохоронних органів, визначення локальних проблем безпеки та очікувань громадян від поліції у територіальних громадах, а також встановлення пріоритетних напрямів забезпечення публічної безпеки і порядку на поточний рік.
Трансляція заходу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wY-eQveEj9I
Ознайомитись з результатами дослідження минулого року можливо за посиланням https://doi.org/10.32631/sf2021