21 лютого  представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. З нагоди цієї події у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся онлайн тематичний  захід «На сторожі рідного слова».

У заході взяли участь студенти 1 та 2 курсів за спеціальностями «Право» та «Правоохоронна діяльність», завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко, провідний фахівець філії Ганна Мітітєл та поет-перекладач, власний кореспондент газети «Урядовий кур’єр» в Сумській області, заслужений журналіст України Олександр Вертіль.

Відкриваючи захід, Валентина Анатоліївна наголосила, що мова – це наша зброя, і саме сьогодні в час повномасштабної війни, українське слово є форпостом боротьби за незалежність та цілісність нашої країни.

Олександр Вертіль у своєму виступі підкреслив значення та роль української мови у житті нашого народу. Поет прочитав авторські вірші, які розкривають багатство української мови та презентував збірник своєї поезії «Геометрія вогню».

Ганна Мітітєл зазначила, що у закладі вищої освіти заходи до Міжнародного дня рідної мови є традиційними і проводяться за різними формами, що сприяє поглибленню у молоді знань рідної мови – генетичного кода української нації.

Сумська філія ХНУВС