Студентство завжди було рушійною силою демократичних перетворень. У напружених умовах сьогодення ми бачимо активну громадянську позицію молоді на принципах усвідомлення й утвердження національної ідентичності, патріотизму і самопожертви заради незалежності України. Пам'ять про подвиг українців, котрі багато років поспіль у нерівних умовах боротьби проти імперських та радянських антиукраїнських лещат виборювали право жити у вільній і демократичній країні і котрі втратили власне життя заради цієї світлої мети, спонукає сучасне покоління довести справу до логічного завершення.
До роковини широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну та з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні завідувачка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олена Лук’янихіна провела кураторську виховну годину зі студентами спеціальності «Правоохоронна діяльність».
Згадали події дев’ятирічної давнини – найгострішу стадію протистояння українського народу і захисників режиму Януковича на Майдані та вшанували їх пам'ять. Зрозуміло, що у лютому 2014 року не обійшлося без втручання РФ в ескалацію з кровавими наслідками, а далі були анексія Криму і початок військової агресії на сході країни.
Обговорили фільм про події лютого-березня 2022 року і боротьбу місцевих жителів проти загарбників. Усі зійшлися на думці, що Сумська область, яка межує з країною-агресоркою і має найбільшу протяжність спільного з нею кордону, є одним із форпостів України. І справжній вислів козаків «Моя хата скраю – перший захищаю!» відповідає настрою, духу і вчинкам наших військових, правоохоронців, добровільних формувань територіальної оборони і населення загалом.

Сумська філія ХНУВС