Для здобувачів вищої освіти факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доценткою кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 Іриною Антол та адвокатом Маргаритою Бурлак було проведено сумісне бінарне заняття за темою «Особливості правового регулювання сімейних відносин у міжнародному приватному праві» з навчальної дисципліни «Міжнародне приватне право».

​Адвокат роз’яснила студентам-магістрам особливості справ щодо міжнародного викрадення дитини після 24.02.2022 р. Відповіднодо до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», з 24 лютого 2022 року в Україні введено режим воєнного стану. З 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може бути продовжений на 5 років.

Адвокат ознайомила з переліком осіб, які можуть супроводжувати дітей, що не досягли 16-річного віку, та небхідними для цього документами. Маргарита Бурлак підкреслила, що наразі суди відмовляють у поверненні дитини на територію України, адже наразі, коли в Україні триває війна, це становить загрозу для її життя.

Адвокат також роз'яснила положення Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». Чоловікам віком 18-60 років під час воєнного стану заборонено виїжджати за кордон, але є виключення. Адвокат надала роз`яснення, які саме категорії громадян можуть виїжджати з України.

Наприкінці заняття Маргарита Бурлак побажала студентам-магістрам сумлінно навчатися та реалізуватися в обраній професії.

ВЗГ ХНУВС