На кафедрах кримінального процесу та організації досудового слідства, а також криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету №1 ХНУВС під керівництвом Тетяни Фоміної та Тетяни Орлової відбулось спільне засідання наукових гуртків, у якому взяли участь курсанти факультетів №№1, 2, 4 та науково-педагогічні працівники кафедр. До зустрічі онлайн приєдналися учасники гуртка із міста тимчасової дислокації університету у Вінниці та курсанти, які проходять стажування на посаді.
Засідання було присвячено річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави. Тема засідання – «Документування воєнних злочинів на деокупованих територіях», яка викликала зацікавленість у гуртківців і бажання презентувати свої наукові здобутки. До роботи гуртка долучився начальник відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи СВ Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області Юрій Прокоф’єв. Він окреслив практичні аспекти фіксації та розслідування воєнних злочинів на деокупованих територіях Харківської області.
Під час зустрічі відбулась жвава дискусія, особливу зацікавленість серед молодих науковців викликали питання фіксації воєнних злочинів; розслідування злочинів, пов’язаних із колабораційною діяльністю; обліку геномної інформації людини в умовах воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС