Відбулося засідання наукового гуртка кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 ХНУВС, присвячене трагічній даті в сучасній історії нашої країни – початку широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. У заході взяли участь завідувач кафедри Юрій Холод та доцент кафедри Борис Головко.
Здійснюючи ретроспекцію російсько-українських відносин, Юрій Холод зазначив, що війна Москви проти України йде більше 500 років. Вона має різні форми (збройний напад, інформаційна, енергетична, культурна війна) та різні масштаби, але мета одна – фізичне та ментальне знищення українського народу. Значний інтерес та жваву дискусію викликала доповідь доцента Бориса Головка на тему «Становлення військового права на українських землях у V ст. до н.е. – XVI ст.».
Учасники засідання заслухали та обговорили доповіді за темами: «Російський імперіалізм: історія та сучасність», «Війна і права людини», «Відповідальність за військові злочини», «Міжнародне гуманітарне право: виклики часу».
Наприкінці заходу керівники гуртка – доцент Станіслав Певко та викладачка Ксенія Гуртова надали для обговорення та затвердження план заходів із підготовки до участі у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів».

ВЗГ ХНУВС