Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло взяв участь у Всеукраїнському методологічному семінарі «Цифрові ресурси для вчительства. Чому принцип «чим більше — тим краще» не працює?». Організатори семінару — Міністерство освіти і науки України, Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України, Центр освітнього консультування, ГО «Ukraine Active», МБО «Лідер якості».

Серед учасників семінару — представники органів управління освітою, закладів післядипломної педагогічної освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівників і вчителів закладів загальної середньої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти, викладачі закладів вищої освіти та науковці.

Під час семінару було удосконалено професійні компетентності: цифрову, громадянську та соціально-культурну, рефлексивну, компетентність педагогічного партнерства, здатність до навчання протягом життя, діяльністний підхід. Також було набуто теоретико-методичні та практичні знання з цифрової освіти й вміння розрізняти та обирати цифрові ресурси. За результатами участі у семінарі професор отримав сертифікат.

Сумська філія ХНУВС