Доцентка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Наталія Дуравкіна успішно закінчила онлайн-модуль «Вогнепальна зброя», що запроваджено Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) спільно з Агентством Європейського Союзу з підготовки співробітників правоохоронних органів (CEPOL) та проєктом «TOPCOP».
Мета онлайн-модуля – надати користувачам загальне розуміння різних аспектів незаконного використання вогнепальної зброї у злочинних цілях, а також розуміння різних заходів щодо протидії злочинній діяльності, пов'язаній з вогнепальною зброєю.
Модуль призначений для правоохоронців, працівників судових органів та експертів-криміналістів, які у своїй роботі мають справу з незаконним використанням вогнепальної зброї у злочинних цілях. Також модуль корисний для тих, кому необхідно знати і застосовувати заходи з протидії злочинам, пов’язаним із незаконним використанням вогнепальної зброї. Модуль містить дев’ять розділів, присвячених ключовим темам, а також словник термінів та скорочень, тест для перевірки рівня знань і розуміння проблематики: «Нормативно-правова база», «Типи вогнепальної зброї», «Міжнародна співпраця», «Національні координаційні центри з питань вогнепальної зброї (NFFP)», «Аналітика», «Незаконна торгівля і контрабанда», «Відстеження і маркування», «Балістика та криміналістика», «Підготовка справ до судового розгляду», «Практичний приклад. Операція “Флобер”».
Після проходження онлайн-модулю Наталія Дуравкіна отримала сертифікат.

Сумська філія ХНУВС