Кафедрою педагогіки та психології факультету № 3 організована та проводиться робота з навчання курсантів навичок самодопомоги для регуляції негативних психічних станів, підвищення рівня стресостійкості при зіткненні з травмівними подіями. Також працівники кафедри здійснюють надання психологічної підтримки та допомоги курсантам і військовослужбовцям ЗСУ, які цього потребують.

Викладачами кафедри розроблено й факультативно викладається спецкурс «Основи першої психологічної допомоги та самодопомоги в умовах воєнних дій» курсантам усіх спеціальностей. Заняття представляють собою тренінги з використанням арт-терапевтичних технік для пошуку психологічних ресурсів збереження психічного здоров’я. Під час занять курсанти набувають навичок надання першої психологічної допомоги та самодопомоги у стресових ситуаціях та підвищення рівня психологічної стійкості до травмуючих подій.

Науково-педагогічні працівники кафедри проводять індивідуальні та групові психологічні консультації, надають рекомендації з подолання наслідків стресу, покращання емоційного стану, про способи самодопомоги, прийоми психологічного відновлення та підвищення емоційної стійкості при виконанні бойових завдань.

ВЗГ ХНУВС