Актив наукового гуртка кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у всеукраїнській науково-практичній конференції «Становлення та розвиток правової держави: проблеми теорії та практики», яка була проведена на базі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова (м. Миколаїв).

У роботі конференції взяли участь науковці Миколаєва, Києва, Харкова, Дніпра, Одеси, Республіки Білорусь, судді, адвокати, юристи підприємств, а також студентська молодь з різних регіонів України.

В рамках заходу відбулися студентський круглий стіл: «Особливості національного державо- та правотворення: очима студентів» і наукова дискусія: «Розвиток державно-правових явищ у сучасних умовах: традиції та новації». Під час їх проведення керівник наукового гуртка кафедри – професор кафедри кримінального права і кримінології Антон Байлов виніс на обговорення окремі питання кваліфікації посягань на життя та здоров’я особи, вчинених в стані сильного душевного хвилювання. Іван Романчук виступив із науковою доповіддю «Питання кримінальної відповідальності за приховування злочину, вчиненого службовою особою з використанням службового становища чи з перевищенням службових повноважень», а Павло Сахута висвітлив питання кримінологічних засад протидії негативному інформаційному впливу ЗМІ України.

Всі учасники отримали збірники тез доповідей та сертифікати учасників конференції. 

 

ВЗГ ХНУВС