Наукова бібліотека університету проводить цикл занять з курсантами та студентами перших курсів усіх факультетів щодо оволодіння навичками роботи з електронними навчальними ресурсами, сервісами і базами даних наукової бібліотеки та університету.

Працівники наукової бібліотеки знайомлять здобувачів освіти з ресурсами оновленого бібліотечного порталу (https://lib.univd.edu.ua/), який є єдиною точкою доступу до усіх електронних ресурсів, його мобільною версією, видами авторизації, багатоаспектним пошуком навчально-методичної літератури в електронних каталогах і базах даних, завантаження повних текстів з електронної бібліотеки в локальній мережі університету і  поза його межами.

Першокурсникам розповідають про підтримку університетом руху Відкритого доступу до навчальної та наукової інформації, дотримання принципів академічної доброчесності, наявність інституційного репозитарію, де можна знайти навчальні посібники і підручники авторів університету. Здобувачі вчаться працювати з онлайн-сервісом перевірки академічних робіт на плагіат Unicheck, який використовується у ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС