З нагоди 209-ї річниці з Дня народження культового українського письменника, поєта та художника Тараса Григоровича Шевченка для курсантів факультетів №1 та №4, Сумської філії відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній крізь призму століть і творець національної ідеї».

Захід провів голова ГО «Кам'янець-Подільське об'єднання товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка», бард, митець і активіст Славко Полятинчук. Він розповів молоді цікаві та маловідомі факти із життя Тараса Шевченка. Курсанти дізналися про те, що у світі Великому Кобзарю встановлено 1384 пам'ятники, найменше його видання – менше за макове зернятко, за життя Шевченка більше цінували як художника, ніж, як поета, та багато іншого.

Славко Полятинчук подарував бібліотеці університету свою книгу «Повернення Тараса Бульби», до якої увійшли вибрані твори, написані автором у різні роки від початку 90-х і до сьогодення. Також Славко Полятинчук виконав пісні на вірші Тараса Шевченка «Сон» і «Садок вишневий коло хати».

Захід був організований відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС