Доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС Світлана Виганяйло організувала бінарне заняття за участю практичних працівників поліції. У межах вивчення навчальної дисципліни «Інформаційні технології професійної діяльності» на тему «Інформаційно-аналітичне забезпечення національної поліції України» студенти першого курсу відвідали структурний підрозділ «Лінія 102» Головного управління Національної поліції в Сумській області. На занятті досліджували алгоритм функціонування системи централізованого управління нарядами поліції «Лінія 102».
Основними завданнями заняття стало відпрацювання навичок та умінь роботи у системі централізованого управління нарядами поліції, інформаційно-технічного забезпечення Національної поліції, дослідження повного циклу проходження інформаційних потоків у підрозділах поліції.
Студенти мали можливість попрацювати з системою на автоматизованому робочому місці оператора та диспетчера, прослідкувати за потоками інформації, дослідити інтерфейси інформаційних ресурсів та особливості програмного забезпечення. Вони також прослідкували відпрацювання фабули оператором, диспетчером патрульної поліції та черговим відділу поліції.
Заняття з залученням практичних працівників дозволяють студентам відчути себе на реальному робочому місці та отримати ґрунтовні висококваліфіковані відповіді на запитання, що виникали в процесі опрацювання теми.

Сумська філія ХНУВС