Професор кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Андрій Войціховський взяв участь у роботі Конференції Ради Європи «Захист прав дітей під час війни та в післявоєнний період в Україні», проведеній Офісом Ради Європи в Україні.

Мета конференції - презентація підтримки та ресурсів, розроблених у 2022 році для органів влади, які працюють задля захисту прав дітей в Україні, а також надання оцінки потреби в подальшій підтримці, спрямованій на захист прав дітей в Україні під час війни та у післявоєнний період в рамках проєкту Ради Європи, який триватиме до грудня 2024 року.

Учасників конференції привітали: директор Департаменту з протидії дискримінації Ради Європи Герун Шоккенбрук, т.в.о. Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, Генеральний прокурор України Андрій Костін, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець. Для презентації основних результатів проєкту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» та окреслення ініціатив і ключових пріоритетів міжнародних партнерів щодо захисту прав дітей в умовах війни були запрошені національні та міжнародні експерти Ради Європи, неурядових організацій та міжнародних організацій.

ВЗГ ХНУВС