До Дня українського добровольця для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ на усіх локаціях відділом соціально-гуманітарної роботи організовано та проведено відеолекторій за участі начальника Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті Богадана Галайка та провідного співробітника інституту Олексія Серветника.

Захід відкрив проректор Анатолій Клочко, який закликав курсантську молодь брати приклад зі справжніх патріотів нашої держави – добровольців. Він розповів присутнім про ті виклики і завдання, що стоять перед поліцією, і необхідність бути готовими до їх вирішення.

Підготовлені презентації нагадали присутнім події російсько-української війни, яка розпочалася ще 2014 року захопленням Криму та частини Донбасу. Цей перший період агресія мала напівприхований гібридний характер, що ніяк не змінює суті самого процесу. Лектор охарактеризував добровольчий рух, який став на заваді планів кремля у 2014-му і зіграв важливу роль у найтяжчий період повномасштабного збройного вторгнення у 2022 року, зокрема, під час оборони нашої столиці. Кадри презентацій були доповнені відеофрагментами з минулої і сучасної історії України.

Захід завершився вшануванням хвилиною мовчання пам’яті загиблих захисників України.

ВЗГ ХНУВС