Доцент кафедри протидії кіберзлочинності факультету №4 Петро Клімушин та науково-педагогічні працівники Сумської філії – доцентка кафедри юридичних дисциплін Наталія Дуравкіна, викладачка цієї ж кафедри Марія Новик, викладачка кафедри гуманітарних дисциплін Анна Решитько та доцентка кафедри соціально-економічних дисциплін Світлана Виганяйло пройшли онлайн-курс професійного навчання працівників органів державної влади «E-governanceconcept» (Концепція електронного урядування), проведеного Дипломатичною академією України ім. Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України.
Спікеркою курсу виступила директорка з розвитку бізнесу Digital Nation – Кетлін Каттай (Kätlin Kattai). Вона поділилася досвідом електронного урядування в Естонії та обговорила з учасниками такі теми: «Виклики цифрової трансформації», «Ефективні практики та переваги цифрових послуг», «Принципи та інфраструктура цифрового урядування Естонії», «Оптимізація робочих процедур і допоміжної правової бази», «Робота загального бек-офісу електронного урядування», «Державні та приватні електронні послуги країни».
Захід відбувся у межах #TrilateralDiplomaticInitiative міжнародної тристоронньої ініціативи Svenska institutet, Estonian School of Diplomacy та Diplomatic Academy of Ukraine, що спрямована на підвищення кваліфікації державних службовців, українських та іноземних дипломатів у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції.

Сумська філія ХНУВС