Професорка кафедри педагогіки та психології факультету № 3, докторка психологічних наук, доцентка Наталя Мілорадова взяла участь у роботі ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Індивідуальність у психологічних вимірах спільнот та професій», що проводилася кафедрою авіаційної психології Національного авіаційного університету.

Професорка виступила з доповіддю на тему «Шляхи подолання відчуття розірваності життя». Вона акцентувала увагу на тому, що невід’ємною складовою повернення якості життя є розвиток навичок відновлення та поповнення особистісних ресурсів. Наталя Мілорадова зазначила, що прожити травмовані події, повернути собі відчуття безпеки та контролю можливо за умови зниження рівня опору реальності, тобто необхідно підпорядкувати своє життя принципу «тут і зараз». Під час виступу розглянула типи безперервностей та шляхи їх відновлення задля подолання відчуття розірваності життя.

Серед проблем, що розглядалися на конференції були наступні: індивідуальність як психологічний феномен: сутність, структура, показники прояву; науково-педагогічна парадигма формування індивідуальності; індивідуальність у психологічних вимірах спільнот і професій; теоретичні засади становлення індивідуальності: підходи, принципи, засоби психологічного впливу; індивідуальність у професійно-трудовій підготовці фахівців; технології опори на індивідуальність як внутрішнього ресурсу збереження фізичного та психічного здоров’я в умовах військових дій; застосування принципів індивідуального підходу в психологічному супроводі персоналу екстремального профілю; індивідуальні особливості переживання життєвих криз; технології психологічної допомоги в умовах військових дій; генезис психічного здоров’я особистості; духовний світ індивідуальності у контексті розвитку самосвідомості.

ВЗГ ХНУВС