Студенти та викладачі Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ знову мали можливість зустрітися онлайн та послухати лекцію суддів Конституційного Суду України на тему «Діяльність та повноваження Конституційного Суду України».
Судді Конституційного Суду Галина Юровська та Віктор Городовенко в межах просвітницького заходу, зокрема і для студентів першого курсу, за сприяння викладачів кафедри юридичних дисциплін професора Олексія Шуміла та доцентки Лесі Гончаренко, взяли участь у бінарному занятті з навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України», «Теорія держави та права» та «Конституційне право».
Судді розповіли про те, що Конституційний Суд є органом конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та у передбачених Конституцією випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України, про особливості функціонування Конституційного Суду. Спікери акцентували увагу на особливій формі звернення до Конституційного Суду – конституційній скарзі. Окрім цього розповіли та ознайомили зі змістом та можливостями офіційного сайту Конституційного Суду України.
Студенти та викладачі отримали багато корисної інформації щодо повноважень Конституційного Суду, мали можливість поставити запитання особисто суддям.

Сумська філія ХНУВС