Для перемінного особового складу, а також працівників, які керують службовим автотранспортом, Харківського національного університету внутрішніх справ організовано проведення інструктивних занять із дотримання Правил дорожнього руху та безпеки дорожнього руху за участю представників Управління патрульної поліції в Вінницькій області Департаменту патрульної поліції. 

Захід відкрив проректор університету Анатолій Клочко, який наголосив на дотриманні представниками університету дисципліни та законності, транспортної дисципліни, навів приклади надзвичайних подій, скоєних за участю працівників поліції та їх наслідки, підкреслив, що кожний працівник, слухач магістратури, курсант університету повинен дотримуватися Закону України «Про Національну поліцію», наказів та вказівок МВС України, Правил дорожнього руху, заходів особистої безпеки.

Представники патрульної поліції навели статистичні дані щодо скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні, детально проаналізували найбільш типові причини, що призводять до ДТП і травматизму, наголосили на неприпустимості керування транспортним засобом не лише у стані сп’яніння, але й у хворобливому стані, у стані стомленості, перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу. Окремо було звернено увагу на тому, що згідно з правилами дорожнього руху, під час руху транспортного засобу водію забороняється користуватися засобами зв’язку, тримаючи їх у руці, та наголошено на обов'язковому використанні ременів безпеки водієм та пасажирами. Учасники заходу переглянули тематичні відеоматеріали.

ВЗГ ХНУВС