У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди випуску слухачів курсів спеціалізації поліцейських офіцерів громад. Це ще один випуск фахівців, яких університет підготував за новим світовим зразком.

Відтепер ряди Національної поліції поповняться кваліфікованими, мотивованими фахівцями, які самовіддано захищатимуть права та свободи громадян нашої держави, суверенітет і територіальну цілісність, які сьогодні, відстоюють на передовій захисники України.

Поліцейські – представники багатьох областей, успішно пройшли навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалили навички керування автотранспортом. Успішність та ефективність навчального процесу протягом 2,5 місяців забезпечували кращі викладачі та тренери. 

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії РФ проти України.

Вручили свідоцтва про завершення навчання випускникам курсів начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко, начальник управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська. У заході взяли участь представники ICITAP, проректори університету, керівники структурних підрозділів, особовий склад вишу.

Звертаючись до випускників, начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич привітав із закінченням навчання, побажав успіхів у службі на благо країни, територіальних громад. Він також зазначив, що цього року виповнюється п’ять років від початку реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» і за цей час Харківський національний університет внутрішніх справ став надійним стратегічним партнером, а науково-педагогічний склад довів спроможність готувати висококваліфікованих офіцерів для територіальних громад. Ми раді такій співпраці. Звертаючись до поліцейських офіцерів громад, начальник Департаменту превентивної діяльності наголосив: «Щиро вірю в те, що ви будете надійними партнерами керівників територіальних громад, депутатів, старостинського корпусу, кожного мешканця. Бажаю, щоб ви виправдали довіру населення до вас». Ігор Бабич також від імені керівництва Національної поліції та міжнародних партнерів вручив Подяки поліцейським офіцерам громади.

Начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко зазначив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно працює на Вінниччині і довів, що він дуже важливий для людей. «Ви є представниками влади, забезпечуєте захист, безпеку і комфортне життя людям. Сумлінно несіть службу, виконуйте свої професійні обов’язки і показуйте кожному громадянину, що поліція реформується, зростає і рухається уперед».

Начальник Управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ Майя Бреславська подякувала міжнародним партнерам ICITAP, які супроводжували навчання, допомагали в організаційних питаннях, а також керівництву, викладачам, працівникам Харківського національного університету внутрішніх справ, які забезпечували навчальний процес й зробили усе, щоб поліцейські отримали необхідні знання: «Кожен з вас пройшов навчання і це дуже радує та мотивує на наступні кроки у розвитку проєкту. Ви маєте застосувати отримані знання на практиці. Вірю, що у вас все вийде, а територіальні громади отримають своїх найкращих поліцейських».

Від імені слухачів курсів Євгенія Кундеус запевнила, що вони «докладуть усіх зусиль, виправдають очікування населення й стануть найкращими фахівцями, на яких будуть рівнятися інші».

Важливість підготовки поліцейських офіцерів громад підкреслив ректор університету Валерій Сокуренко: «Навіть у сьогоднішніх складних умовах держава знаходить можливість для того, щоб вас навчати, щоб ви  мали досвід, вміння, інструменти для роботи. У громадах, де нестимете службу, ви будете представляти державу, і від вашого ставлення до людей буде залежати рівень довіри громадян до її інститутів, до Міністерства внутрішніх справ, до Національної поліції України. Завжди пам’ятайте про це! Упевнений, що усі, хто сьогодні отримав сертифікат про завершення навчання, до звершень в ім’я Українського народу готові. Сьогодні поліція виконує багато не властивих їй функцій, одна з яких – гуманітарна. Продовжуйте цю справу, цінуйте своє добре ім’я, служіть і працюйте так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Підготовка поліцейських офіцерів громад відбувається за підтримки Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США.

ВЗГ ХНУВС