У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшла XXІV Міжнародна студентська науково-практична конференція іноземними мовами «Діяльність органів правопорядку під час та після збройних конфліктів (зарубіжний досвід)». Конференцію відкрив проректор університету доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олександр Музичук.

Від імені ректора університету члена-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Валерія Сокуренка та першого проректора вишу доктора юридичних наук, професора Олександра Моргунова він привітав учасників заходу та підкреслив, що запровадження воєнного стану через напад Росії на Україну змінило ритм життя всіх верств населення країни та інституцій. Олександр Музичук побажав учасникам конференції плідної роботи та висловив впевненість, що пропозиції, вироблені під час дискусій, будуть пов’язані з вирішенням питань організації діяльності правоохоронних органів щодо підтримання публічної безпеки та порядку під час та після збройних конфліктів.

З вітальним словом виступив декан факультету № 4, доктор юридичних наук, професор Микола Марчук, який підкреслив важливість проведення студентських науково-практичних конференцій іноземними мовами для підвищення якості професійної підготовки майбутніх правоохоронців, розвитку дослідницьких здібностей та уміння застосовувати на практиці знання.

У роботі конференції взяли участь представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ України, Національної академії Національної гвардії України, Національної Академії Прикордонної служби України імені Б. Хмельницького, а також представники зарубіжних країн: університету Хаджеттепе (Турція), університету Люцерни (Швейцарія), ліцею Сен-Мішель де Ансі (Франція), вищої школи поліції в місті Щитно (Польща), Боснії і Герцоговини (від Організації Об’єднаних Націй) та юрист із Чикаго (Сполучені Штати Америки).

Основні напрями роботи конференції: організаційно-правове забезпечення діяльності правоохоронних органів під час та після збройних конфліктів; формування здібностей до іншомовного спілкування у професійній сфері; забезпечення безпеки держави та захисту населення підрозділами правоохоронних органів; науково-практичні аспекти моніторингу та управління в умовах воєнного стану під час забезпечення безпеки держави та захисту населення підрозділами правоохоронних органів.

У своїх виступах учасники конференції зазначили, що під час та після збройних конфліктів загострюється ситуація, і в таких умовах зростає необхідність підвищення ефективності протидії злочинності, поліпшення якості роботи правоохоронних органів, спрямованої на попередження, своєчасне виявлення і припинення злочинів, розшук осіб, які їх вчинили, викриття причин і умов, що сприяють вчиненню злочинів, та профілактику правопорушень.

За результатами заходу зроблено висновки, що проведення студентських науково-практичних конференцій іноземними мовами сприяє вдосконаленню навичок професійного спілкування іноземними мовами та розвиває наукові здібності курсантів.

ВЗГ ХНУВС