Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії з проблем інформаційних технологій та протидії злочинності у кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Navigating modern cloud architectures in 2023».

У сучасному швидкоплинному середовищі хмарні обчислення стали критично важливим компонентом для багатьох організацій. Оскільки компанії використовують хмару, важливо розуміти різні доступні структури хмарної архітектури та вибрати ту, яка найкраще відповідає потребам організації. Використання правильної структури хмарної архітектури може допомогти досягти кращої масштабованості, надійності, безпеки та економічної ефективності.

Загальнодоступна хмара пропонує стільки послуг і функцій, що навігація може бути надзвичайно важкою. Від мікросервісів й архітектури, керованої подіями, до безсерверних систем, контейнерів і сучасних обчислень, вибрати найкращі інструменти для своїх потреб зовсім непросто. Під час вебінару учасники приєдналися до Маріуса Захаріа (архітектора хмарних рішень і головного інженера Societe Generale), щоб отримати уявлення про сучасну архітектуру та дослідити фактори, які слід враховувати, вирішуючи, яка структура хмарної архітектури найкраще підходить для потреб конкретної компанії. Питання, що були обговорені: основи сучасної архітектури та як вона може допомогти зрозуміти сучасний хмарний ландшафт; як оцінити та вибрати найкращий підхід для своїх потреб від мікросервісів до безсерверних контейнерів тощо; кращі практики проєктування та впровадження хмарної архітектури. Отримані знання будуть використані в службовій діяльності.

ВЗГ ХНУВС